Japonya’nın en büyük kredi kartı firmalarından JCB, ikili işlemleri netleştirmek için bir blokzinciri tabanlı B2B çözümü üzerinde çalışıyor.

Nikkei’nin haberine göre JCB, şirketler arası işlemleri netleştirmek için LayerX firması ile iş birliği yapacak. Çok fazla bir detay olmasa da haberde kurumsal sipariş sistemleri ve muhasebe yazılımına atıfta bulunuluyor.

Firmaların büyük çoğunluğunun ortaklarıyla tek yönlü bir ilişkisi bulunuyor. İki yönlü ticarete sahip şirketler arasında herhangi bir yatırım şirketi, emtia tüccarları hatta belki de büyük Japon holdingleri olabiliyor. Blokzinciri tabanlı bir çözüm ise aracıları ortadan kaldırabilir.

Bu JCB’nin üzerinde çalıştığı ilk B2B ödeme sistemi değil. Geçtiğimiz yıl şirket, kurumsal KOBİ ödemeleri için ABD ödeme şirketi PayStand ile bir ortaklık duyurmuştu. Projenin odak noktası, işlem kayıtlarını kurcalamaya karşı korumak ve akıllı ödemeleri mümkün kılmaktı.

Geçtiğimiz yıl 141 milyon kart sahibi ve 321 milyar dolar değerinde işlem bildiren JCB, Japonya ödemeler alanındaki en önemli oyunculardan birisi konumunda.

B2B işlemlere odaklanan bir başka blokzinciri çözümünü ise Visa sunuyor. Sınır ötesi işletmeler arasındaki işlemleri modernleştirme hedefi olan Visa B2B Connect çözümü blokzinciri teknolojisinin potansiyel faydalarını kullanarak işletmeler arası ödemeleri çok daha kolay bir hale getiriyor. Ödeme devinin çözümü şimdiden 30’dan fazla pazarda kullanılıyor.

Visa, B2B ödemeleri blockchain ile modernleştiriyor

KaynakLedger Insights