Yatırım bankacılığı devi JPMorgan, blokzinciri birimi Quorum’u Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys ile birleştirmek için görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Reuters’ın haberine göre anlaşma resmi olarak önümüzdeki 6 içinde açıklanabilir. JPMorgan sözücüsü The Block’a konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken ConsenSys sözcüsü: “Umarım yakında daha fazla ayrıntı paylaşabiliriz, ancak şimdilik paylaştığımız şeyler Reuters hikayesindeki detaylar

Bankanın iki yıldır Quorum’u ayrı bir birim hale getirmek istendiği biliniyor. Ancak açıklanan bu birleşmenin ardından Quorum markasının aynen kullanılması bekleniyor.

ConsenSys ile birleşmenin JPMorgan’ın Bankalararası Bilgi Ağı (IIN) ve Quorum’da çalışan diğer projeler üzerinde hiçbir etkisi olmayacak. 2017 yılında başlatılan INN, üye bankaların Quorum’da uluslararası ödemelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlıyor. Ağda Deutsche Bank, Kanada Kraliyet Bankası ve Avustralya ve Yeni Zelanda (ANZ) Bankacılık Grubu gibi öndemli isimler de yer alıyor.

JPMorgan’ın sabit akçe (stablecoin) benzeri dijital jetonu (token) JPM Coin de Quorum üzerinde çalışıyor ve kurumsal hesaplar arasında anında ödeme aktarımı sağlıyor.

Şu anda Quorum için çalışan yaklaşık 25 kişi var ve rapora göre birleşmeden sonra ConsenSys’e katılıp katılmayacakları belli değil.

JPMorgan ile ConsenSys arasındaki bu ilişki yeni değil. 2016 yılında her iki şirket de Project Ubin’i desteklemişti. Bu yeni birleşme haberi ise ConsenSys’in geçen hafta açıkladığı önemli bir yeniden yapılanma sonrasında geldi. Firma, yazılım geliştirme ve yatırım işlerini bölüyor. Bunun bir parçası olarak da personelinin yüzde 14’ünü işten çıkartıyor.

KaynakTheBlock