Kaliforniya Üniversitesi (UC Berkeley) blokzinciri müfredatını güçlendirmek ve öğrencileri bu topluluğa kazandırma amacıyla blokzinciri altyapısı sağlayan Parity Technologies ile ortaklığa gittiğini açıkladı.

Cointelegraph’ın haberine göre, ortaklık kapsamında Parity Technologies, 2020-2021 akademik takvimi boyunca blokzinciri öğrenme deneyimini güçlendirmek için müfredat hazırlama, proje fikirleri ve diğer girişimlerde UC Berkeley’in öğretim üyeleri ve öğrencileriyle çalışacak.

Parity Technologies, piyasa değerine göre dünyanın altıncı en büyük blokzinciri ekosistemi haline gelen Polkadot’un arkasındaki şirketlerden biri. UC Berkeley ile yapılan ortaklık, 2019 yılında başlatılan “Blockchain Xcelerator” hızlandırma programının bir meyvesi.

Blokzinciri teknolojisine yönelik eğitimlerin bu şekilde müfredata girmesi ve Polkadot gibi firmaların da buna dahil olması teknolojinin benimsenmesi ve gelecekteki inovasyon için kritik önem taşıyor. Hala emekleme dönemlerinde sayılabilecek olan blokzinciri teknolojisinin profesyonel olarak hazırlanmış müfredatlarda yer alması yeni nesil mühendisler için de son derece önemli.

UC Berkeley’den Jocelyn Weber’in bu ortaklığa yönelik açıklamaları şöyle: “Parity ve diğer Polkadot ekosistemi girişimleriyle yaptığımız çalışmalar, bu teknolojinin topluluğumuzu eğitme potansiyelini gösterdi. Öğrencilerimize bu alana girmeleri için ihtiyaç duyacakları araç ve becerileri göstermeye ve önemli katkılar sağlamaya çalışıyoruz – bu nedenle Substrate gibi araçlarla ve Polkadot gibi ağlarla bilgilerini geliştirmek müfredatımızın önemli bir parçası olacak.

University of British Columbia blockchain için yüksek lisans eğitimi açtı