Çin hükümeti tarafından desteklenen blokzinciri girişimi, Blokzinciri Hizmet Ağı (BSN) başka büyük blokzinciri protokolleri grubu için destek sunuyor. Hizmete Polkadot, Oasis ve Bityaun’u entegre edileceği duyuruldu.

Polkadot’un blokzinciri protokolü, birden çok özel blokzincirini tek bir birleşik ağa bağlamak için tasarlandı. Polkadot aynı zamanda birden fazla zincir üzerinde çok sayıda işlemin paralel olarak işlenmesini sağlayarak ağ kapasitesine başka bir seviye getiriyor. Diğer protokeller arasından Oasis, özel ve ölçeklenebilir merkezi olmayan finans araçları konusunda uzmanlaşırken, Bityuan ise Çinli şirketler için bir blokzinciri çözümü sağlayıcısı.

Red Date Technology CEO’su ve BSN Geliştirme Derneği’nin yönetici direktörü Yifan He, Bityuan çerçevesinin Çin’de giderek daha popüler hale geldiğini söylüyor:

Bityuan çerçevesi üzerine inşa edilen ticari kullanım durumlarının Çin’de son zamanlarda arttığını görüyorum. Bu entegrasyonun, BSN’nin dünya çapındaki geliştiricilerini kurumsal tabanlı ve ticari odaklı dapp’ler oluşturma konusunda heyecanlandıracağına inanıyorum.

Bu blokzinciri ağı ilavesi, BSN ağı tarafından desteklenen üçüncü blokzinciri protokolleri grubunu temsil ediyor. 2019’da pilot testi gerçekleştirilen BSN, Ethereum ve EOS dahil olmak üzere ilk blokzinciri protokollerini Ağustos 2020’de piyasaya sürmüş, Algorand gibi diğer ağlar ise ikinci partinin bir parçası olarak gelmişti.

Yeni blokzinciri protokollerinin entegrasyonu, geliştiricilerin BSN’nin küresel genel şehir düğümleri ve portalları aracılığıyla belirli bir ağa erişmesine olanak tanıyor. Geliştiricilerin, BSN International’da kendi izinli zincirlerini dağıtmak ve yönetmesi için resmi web sitesinde bir hesap oluşturması gerekiyor.

Çin ulusal blokzinciri ağından küresel ağa giden yol

KaynakCoinTelegpragh