Kenya yolları her yıl binlerce Kenyalının hayatını korkunç kazarlarla kaybettiği dünyadaki en ölümcül yollar olarak biliniyor. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre her yıl 3000 ile 13000 Kenyalı trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Bunların çoğunluğunu da yayalar, motorsiklet sürücüleri ve bisikletliler gibi korunmasız yol kullanıcıları oluşturuyor.

@iLabAfrica ve Strathmore Üniversitesi, Safewayz Company ile birlikte bunu değiştirmek istiyor. Taraflar, trafik kuralları verilerini yakalamak, işlemek, yönetmek ve barındırmak için bir blokzinciri uygulaması geliştirmek adına uzlaşı belgesi imzaladı.

Safewayz Company kurucu ortağı Fred Gatiramu konuyla ilgili olarak: “@iLabAfrica ve Strathmore Üniversitesi’nin sahip olduğu iyi kaynaklarla işbirliği fırsatı verildiği için onur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

@iLabAfrica direktörü Dr. Joseph Sevilla ise: “Karayolu katliamının kaldırılmasına yardımcı olmak için Safewayz Company ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık, Kenya’daki trafik ihlallerini izleyecek, halk tarafından sunulan trafik ihlali verilerinin ciddiyetini ve geçerliliğini değerlendirecek uygulamalar oluşturulmasına yardımcı olacak. Ayrıca bunların eyleme geçirilebilir verilere dönüştürülmesine de yardımcı olacak.” açıklamalarında bulundu.

Çalışmalar, trafik kazalarının yüzde 80’inden fazlasının sürücü davranışı, hızlanma, dikkati dağılmış sürüş ve etki altında sürüş gibi hatalarla ilişkili olduğunu gösteriyor. Blokzinciri teknolojisiyle bu verilere anlam kazandırılarak yaşanan kazaların azaltılması için önlemler alınması bekleniyor.

KaynakPulselive