Hem geleneksel hem de kripto piyasaları çöküşte. Bitcoin yaşanan koronavirüs paniğinden fazlasıyla etkilenerek 5000 dolar seviyesine kadar geriledi.

Piyasa değeri en yüksek kripto para birimi olan Bitcoin, en büyük sınavlarından birini veriyor. Dün 6000 doların biraz üzerinde seyreden para birimi gece saatlerinde 5000 doların altına düştü. Şu anda ise 5200 sularında seyrediyor.

Sonuç olarak Bitcoin, geçtiğimiz haftadan bu yana yaklaşık 3000 dolar değer kaybı yaşadı. Henüz 15 Şubat günü 10.352 dolarla 2020’nin zirvesini gören para biriminin sert düşüşü Mayıs 2019’dan bu yana görülen en düşük fiyatla işlem görmesine neden oldu.

Bitcoin’in piyasa değeri şu anda 107 milyar dolara otururken, tüm kripto pazarının piyasa değeri 160 milyar dolara düştü. Bu, geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana 100 milyar dolardan fazla kayıp anlamına geliyor.

Bitcoin’in yanı sıra Altcoin’lerde de ciddi bir düşüş gözleniyor. Bu yaşanan gerileme akıllara “kripto para birimleri güvenli liman mı?” sorularını tekrar getirdi. Yaşanan panik havasından fazlasıyla eklenen kripto para birimlerinin ilerleyen dönemlerde gerilmesinin duracağını söyleyen piyasa uzmanları olduğu gibi 1000 dolara kadar düşebileceğini söyleyen şüpheciler de bulunuyor.

Koronavirüs pandemisi elbette geleneksel piyasaları da vurdu. Ancak yakın bir zamanda biraz olsun rahatlama bekleniyor. ABD Federal Rezervi acıyı hafifletmek için finansal piyasalara 1 trilyon dolardan fazla fon sağlamayı planlıyor. Fed, tahvil ve bonolardan çeşitli menkul kıymetlere kadar farklı finansal ürünlere yatırım yapmayı planladığını söyledi. Bu satın alımlar Nisan ortasına kadar devam edecek.

Blokzinciri koronavirüs salgınına karşı nasıl yardımcı oluyor?

KaynakDecrypt