Deloitte, EY ve PwC ile birlikte “Dört Büyük” muhasebe firmasından biri olan KPMG, kripto piyasası veri şirketi Coin Metrics ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Şirket bu ortaklığı, kripto varlıkların ve halka açık blokzincirlerinin kurumsal olarak benimsenmesinde büyümeyi desteklemenin bir yolu olarak görüyor.

Bu ortaklık, PayPal’ın kullanıcılarına yakında kripto para birimi alıp satmalarına izin vereceğini duyurmasıyla kanıtlandığı gibi, finansal kurumların muhasebe ve denetim hizmetlerine olan ihtiyacının arttığı bir zamanda geliyor.

İttifak üç ürün etrafında toplanıyor: Coin Metrics’ten ATLAS, FARUM ve KPMG’den Chain Fusion.

FARUM, yalnızca bir blokzinciri ağına yönelik olası saldırıları izlemekle kalmayıp, aynı zamanda dalgalanma ve olağandışı olayları da ücretlendiren bir risk yönetimi aracı. Verileri düğümlerden, madencilik havuzlarından ve diğer kaynaklardan çekiyor.

ATLAS, popüler blokzincirlerindeki işlemleri denetlemek için kullanılan bir blokzinciri arama aracı. Temel hizmetlerinden biri, vergilerdeki sermaye kazançlarını veya kayıplarını raporlamak için varlıkların değerini belirlemek. Bu da KPMG’nin küresel vergi muhasebesi ekibinin değer vereceği bir şey.

Her iki ürün de, fintech firmalarına ve finansal hizmet şirketlerine kara para aklamayı önleme düzenlemelerinden finansal risklere kadar her konuda yardımcı olmak için KPMG’nin dijital varlık paketi Chain Fusion ile entegre olacak.

KPMG Kripto Varlık Hizmetleri eş başkanı Sal Ternullo’ya göre: “Coin Metrics’in Atlas ve Farum ürünleri ile KPMG Chain Fusion entegrasyonu, dijital varlıkların benimsenmesi için güvenilir bir temel sağlıyor. Farum, işlerini etkileyebilecek genellikle izlenmeyen blokzinciri ağı risklerine maruz kalan saklama görevlileri ve borsalar için önemli bir adım teşkil ediyor.

KPMG, Citigroup, Deutsche Bank ve Wells Fargo gibi büyük finans kuruluşlarına denetim hizmetleri sunuyor. Şirket, Big Four’un diğer üyeleri gibi kripto para birimlerine oldukça erken girdi. Bu alandaki çalışmalarına da yoğun bir şekilde devam ediyor.

KPMG kurumlar için dijital varlık araçlarını kullanıma sundu

KaynakDecyrpt