Danışmanlık firması KPMG, Avustralya, Çin ve Japonya’da blokzinciri tabanlı bir takip ve izleme platformu başlattı. KPMG Origins olarak adlandırılan platform, blokzinciri, Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojilerin yanı sıra sayısız endüstri için şeffaflık ve izlenebilirlik sağlayan veri ve analitik araçlarından yararlanıyor.

Platform için şimdiden üç ülkede testler yapılmış durumda. KPMG, bu çözümün çeşitli endüstrilerin tedarik zincirleri için kullanılabileceğini söylerken ilk örnekler gıda izlenebilirliği üzerine oldu.

KPMG’nin çözümünü deneyen kuruluşlar arasında Avustralya şeker kamışı yetiştiricileri için bir yapı olan CANEGROWERS, Avustralya gıda ihracatçısı SunRice ve Mitchell Wines bulunuyor.

KPMG Avustralya’dan Ken Reid konuyla ilgili olarak: “Tarımdan finansal hizmetlere kadar, tedarik zinciri ekosistemlerinin karmaşıklığı operasyonel riskler, uzlaşma zorlukları ve güvenlik yaratır. KPMG Origins, bağımsız üçüncü taraf doğrulama ve veri işlemlerin belgelendirmesini sağlayarak bu sorunları çözer.” ifadelerini kullandı.

KPGM’nin blokzinciri teknolojisine yönelik girişimleri bununla sınırlı değil. Firma taşımacılık endüstrisi için standartların geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla ‘Blockchain in Transport Alliance’ (BiTA) ile ortaklık kurmuştu. Geçtiğimiz yıl ise şirket, blokzinciri tabanlı bir sadakat programı için dijital bir cüzdan geliştirmek üzere Singapur Havayolları ile çalıştı.

Tüm bunlara karşın KPMG Origins, şirketin ilk ürün tabanlı blokzinciri hizmeti olmak özelliğini taşıyor. Platform şu anda birçok blokzinciri geliştiricisinin uygun bir kullanım alanı olarak gördüğü gıda izlenilebilirliğine odaklanıyor.

KaynakLedgerInsights