KPMG’nin yayımladığı rapora göre pandemi döneminde düşen blokzinciri yatırımları önümüzdeki 12 ay boyunca tekrar yükselişe geçecek.

Enterprise Reboot adı verilen rapor, Forbes’un Global 2000 listesinde bulunan ve 1 milyar dolardan fazla gelire sahip halka açık şirketlerdeki 900 yöneticinin katıldığı bir ankete dayanıyor.

Rapor pandemi nedeniyle blokzinciri sektörüne yönelik yapılan yatırımların yüzde 63 oranında düştüğünü gösterse de sektörde, yapay zeka, bulut, 5G ve süreç otomasyonu teknolojileri ile birlikte yatırımların yükseleceğini öngörüyor. COVID-19 sonrası rekabet avantajı elde etmeye çalışan firmalarla birlikte bu alan yapılan yatırımlar da yükselişe geçecek.

KMPG, Global 2000 şirketlerinin karantina sürecinde hayatın durması ve gerileme nedeniyle hayatta kalmaya öncelik verdiğini belirtiyor. Ankette yöneticilerin yaklaşık yüzde 40’ı yeni çıkan teknoloji girişimlerine yönelik yatırımlarını durdurduğunu söylüyor.

Rapora göre blokzinciri yatırımları COVID-19 pandemisiyle birlikte en büyük düşüşünü yaşadı. DLT teknolojilerine yönelik yapılan yatırımlar ortalama 18 milyon dolardan 6,5 milyon dolara kadar geriledi. Bununla birlikte yöneticilerin yüzde 59’u COVID-19 ile birlikte dijitalleşme girişimlerinin hızlandığını kabul ediyor.

Rapora göre yöneticiler, blokzinciri yatırımlarının “rekabetçi konumlandırma” konusunda iyileştirmeler sağladığını, verimliliği ve yönetişim süreçlerini iyileştireceğini ve altyapı modernizasyonu için temel oluşturacağını bildirdi. Ayrıca yöneticiler gelişen teknolojilerin birleşik kullanımının tek başına bir teknolojiye yatırım yapmaktan daha fazla getiri sağlayacağına inanıyor.

KMPG Küresel İnovasyon Müdürü Steve Hill ise blokzinciri ve IOT gibi gelişmekte olan teknolojiler için gözle görülür güven sorunları olduğunu ve bunun teknolojinin kabulünü engellemeye devam ettiğini söylüyor.

KPGM’nin raporunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

COVID-19: Blokzinciri yatırım anlaşmaları düşüşte

KaynakCointelegraph