ABD’deki kredi birlikleri blokzinciri firması CULegder ile birlikte MyCUID dijital kimlik hizmeti içi pilot program başlattı.

Unify Financial Credit Union, Desert Financial Credit Union ve TruWest Credit Union’daki çalışanlar ve üyeler MyCUID hizmetini test ederek bireysel geri bildirimlerde bulunacaklar.

Kredi birliğinin sahibi olduğu CULedger tarafından geliştirilen MyCUID, KYC uyumlu, üye tarafından kontrol edilen, birlikte çalışabilen ve merkezi olmayan bir dijital kimlik. Kredi birliği üyelerine ömür boyu taşınabilir dijital kimlik sağlamak için dağıtık defter ile paralel çalışan bir P2P ağı kullanıyor.

Kredi birlikleri, yüksek riskli işlemler için sistemi çağrı merkezi operasyonlarında kullandı. Üyeler, akıllı telefonlarındaki ses, parmak izi ya da yüz tanıma gibi biyometrik yöntemleri kullanarak kimliklerini doğruladılar.

CULedger, teknolojinin üyelerin kimliklerini doğrulama süresini 50 saniyeden 10 veya daha azına düşürülmesine yardımcı olduğunu söylüyor. Uzun vadede, dolandırıcılık kayıplarında bir düşüş görülmesi, kolay kayıt ile üyelik ve bağlılığın arttırılması umuluyor.

Unify Financial Credit Union CEO’su Gordon Howe konuyla ilgili olarak: “Üyelerimiz zaten bu yeni kimlik doğrulama yöntemini benimsiyor ve heyecanlarını ekibimizle paylaşıyorlar. Bize kayıt işleminin basit ve hızlı olduğu, çağrı merkezinlerini ararken ise kendilerini daha güvende hissettikleri söylendi.” ifadelerini kullandı.

KaynakFinextra