ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, CNBC’de katıldığı bir programda kripto paraların Amerikalıların yatırım kararlarında önemli bir rol oynadığını, ancak endişelerin devam ettiğini dile getirdi.

Yellen, gazeteci Andrew Ross Sorkin’in Rusya’nın enerji ihracatı için Bitcoin kullanabileceğine dair bir atıfta bulunarak ilettiği soruya, “Eh, kripto açık bir şekilde çok çabuk büyüdü ve şu anda işlem açısından çok fazla olmasa da birçok Amerikalının yatırım kararlarında önemli bir rol oynuyor.” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Yellen, faydalarını kabul etmesine rağmen kripto hakkında hala biraz şüpheci olduğunu da belirtti.

Konuyla ilgili olarak Başkan, “Biraz şüpheciyim çünkü bu konuda oldukça geçerli endişeler var. Bu endişelerden bazıları finansal istikrar, tüketici yatırımcı koruması, yasa dışı işlemler için kullanım ve diğer şeylerle ilgili. Öte yandan kriptonun faydaları da var ve ödeme sistemindeki yeniliğin sağlıklı bir şey olabileceğinin farkındayız.” açıklamalarında bulundu.

Yellen, röportaj sırasında Başkan Joe Biden’ın hazine departmanını ve diğer kurumları kripto para birimi ve dijital varlıkların düzenlenmesini incelemeye yönlendiren son başkanlık emrinden de bahsetti. Emir, finansal istikrar, tüketiciler ve yatırımcılar için korumalar ve yasadışı faaliyetleri önleme gibi önceliklere odaklanıyor.

Yellen daha önce yaptığı açıklamada, bu yaklaşımın ulus, tüketiciler ve işletmeler için önemli faydalar sağlayabileceğini sorumlu inovasyonu destekleyeceğini söyledi. Daha önce departmanının para ve ödeme sistemlerinin geleceği hakkında bir rapor hazırlamak için kurumlarla ortak olacağını da dile getirmişti.

Joe Biden uzun zamandır beklenen kripto kararnamesini imzaladı

KaynakThe Block