ABD merkezli kripto para borsası FTX, moda girişimcisi Lauren Remington Platt’ı bünyesine katarak moda ortaklıklarına yönelik yeni bir pozisyon açtı.

Moda girişimciliğinde 10 yıllık bir tecrübesi olan Platt, Michael Kors, Vogue ve Saks 5th Avenue gibi şirketlerle ortaklık kurduğu güzellik şirketi Vensette’nin kurucusu.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın konuyla ilgili olarak: “Lauren’in FTX’e katılmasından ve lüks ortaklıklara yönelik bir sonraki pazarlama girişimimize öncülük etmesinden dolayı heyecan duyuyoruz. Onun moda ve lüks tüketim alanındaki zengin deneyimi, ekibimizin ortaklığının ve markalaşma odağının bir sonraki büyüme aşaması için gerekli olacaktır.” ifadelerini kullanıyor.

Önümüzdeki aylarda Platt, ödemeler, lüks mallarda kimlik doğrulaması ve dijital sanat dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere örtüşen alanlarda ortaklıklar yoluyla kriptoyu moda ve lüks tüketim endüstrilerine getirecek. Platt, FTX’te çevresel ve sosyal inisiyatiflerden sorumlu olan Gisele Bündchen ile yakın bir şekilde çalışacak.

Platt ile FTX, 2025 yılına kadar yaklaşık 34 milyar dolar büyüyeceği tahmin edilen 300 milyar dolarlık lüks tüketim pazarından yararlanmayı planlıyor. Pandemi, insanları fiziksel mağazalardan çevrimiçi ve dijital deneyimlere yönlendirdiği için moda ve güzellik markaları giderek daha fazla kripto alanına giriyor. Yalnızca Şubat ayında, Victoria’s Secret, Urban Decay, L’Oreal, Kiehl’s, Pink ve Dermablend dahil olmak üzere birçok marka metaverse ile ilgili ticari markalar için başvuruda bulundu.

Lüks moda markaları kendi NFT’lerini çıkarmaya hazırlanıyor

KaynakThe Block