Vogue Business’ın haberine göre Gucci ve diğer birçok lüks moda markası akıma ayak uydurarak kendi NFT’lerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Habere göre Gucci’nin bir NFT yayımlaması an meselesi. Öte yandan diğer birçok moda markası da kendi NFT’lerini piyasaya sürmeye yakın.

Örneğin moda koleksiyon platformu Neuno, şu anda NFT’lerin lansmanı için 5 lüks moda eviyle birlikte çalışıyor. Şirketin CEO’su Natalie Johnson verdiği demeçte “Evrensel bir 3D gardırop olmak istiyoruz. Birinin sitemizden ikonik “J Lo Versace” elbisesini satın aldığını hayal edin.” ifadelerini kullanıyor.

Neuno, Dapper Labs‘in Flow blokzinciri üzerine inşa edilmiş bir platform. CEO Johnson, müşterilerin kredi kartlarıyla NFT satın alabileceklerini ve bunun kripto para birimine sahip olma ihtiyacını ortadan kaldırdığını söylüyor.

NFT’ler aldı başını gidiyor desek yalan olmaz. Son zamanlarda blokzinciri teknolojisiyle ilgili olan ya da olmayan herkesin bir şekilde ilgisi çeken NFT’ler spordan modaya, oyunlardan tasarım dünyasına kadar birçok endüstriye çoktan girmiş durumda. Dappradar.com’um verilerine göre, son 30 günde 300 milyon dolardan fazla NFT ticareti yapıldı. NBA Top Shot, en büyük pazar yeri olmaya devam ediyor. Onun ardından CryptoPunks ve Rarible geliyor.

Avalanche üstünde çalışan NFT oyunu: Avaxtars

KaynakThe Block