Winklevoss ikizleri tarafından kurulan kripto para borsası Gemini, İrlanda Merkez Bankası’ndan elektronik para lisansı aldı.

The Irish Times’ın bugünkü haberine göre lisans, Gemini’nin tıpkı İngiltere’de olduğu gibi İrlanda’da da elektronik para ihraç etmesine imkân tanıyor. Ödeme sağlayıcısı Stripe ve sosyal medya devi Meta, ülkede halihazırda böyle bir lisansa sahip firmalar arasında yer alıyor.

Gemini İrlanda’da elektronik para lisansına 2020’nin başlarında başvurmuştu. Şirket geçtiğimiz yıl İrlanda’da ofis açmış ve ülkedeki operasyonlarını yönetmesi bir müdür atamıştı.

İkizler Gemini’yi 2014 yılında kurdu. Şirket, bireysel yatırımcıların kripto para birimleri satın almasına, satmasına ve elinde tutmasının yanı sıra NFT’ler oluşturup yatırım yapmasına olanak tanıyor. Kripto borsası geçtiğimiz yıl 400 milyon dolarlık bir yatırım turunu tamamlayıp 7,1 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

2008 Olimpiyatları’nda kürek dalında ABD’yi temsil eden kardeşlerin her birinin kripto yatırımları ve Gemini’deki hisseleriyle birlikte tahmini 5 milyar dolar (4,5 milyar Euro) serveti bulunuyor.

Gemini’nin rakiplerinden olan kripto borsası Coinbase, daha popüler bir kripto para platformu olsa da Gemin düzenleyicilerle olan yakın bağlarıyla dikkat çekiyor. Piyasada 600’e yakın bağımsız kripto borsası varken Gemini gibi borsalar kendilerini düzenleyicilerle yakın tutarak farklılaşmaya çalışıyorlar. Şirketin İrlanda’da elektronik para lisansı alması da bu politikanın yansımalarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Gemini’nin değerlemesi 7,1 milyar dolara ulaştı

KaynakIrish Times