Kripto para platformu Gemini, ilk dış finansman turundan 400 milyon dolar toplayarak değerlemesini 7,1 milyar dolara çıkardı.

2015 yılında Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından kurulan Gemini, bireysel ve kurumsal yatırımcıların kripto satın almasına, satmasına ve saklamasına imkân tanıyor. Firma ayrıca, tamamına sahip olduğu bir NFT platformu olan Nifty Gateway aracılığıyla NFT furyasına da katıldı.

Yatırım, şirket için yoğun geçen bir yılın ardından geliyor. Gemini kredi kartını başlatmak için ShardX’i satın alan şirket aynı zamanda Blockrize’i da bünyesine katmıştı.

Firma ayrıca coğrafi olarak genişlemek, İngiltere’ye girmek için düzenleyici onayı almak ve Singapur’da lansman yapmak için başvuruda bulunmak da istiyor.

Gemini Başkanı Cameron Winklevoss konuyla ilgili olarak: “2021’de gelir akışımızı çeşitlendirdik, yeni bölgelere genişledik, öncü şirketler satın aldık ve Gemini Frontier Fund aracılığıyla endüstriyi yeniden tanımlayan yeniliklere yatırım yaptık. Ayrıca Gemini Opportunity Fund aracılığıyla Bitcoin çekirdek gelişimini de destekledik.

Kriptonun sınırlarını geliştirmeye devam etmek ve dünyanın dört bir yanındaki bireylere kripto aracılığıyla daha fazla seçenek, bağımsızlık ve fırsat sunmaktan son derece heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

Kripto borsası Mercado, Softbank’tan 200 milyon dolar yatırım aldı

KaynakFinextra