Latin Amerika merkezli kripto para borsası Mercado Bitcoin, SoftBank Latin Amerika Fonu’ndan 200 milyon dolar topladı.

Yeni yatırımla birlikte Mercado Bitcoin’in ana şirketi 2TM Group’un değerlemesi 2,1 milyar dolara ulaştı. Mercado Bitcoin bu yatırımı ölçeğini artırmak, tekliflerini genişletmek ve bölgedeki kripto talebini karşılamak amacıyla altyapıya yatırım yapmak için kullanacak.

Mercado Bitcoin’in müşteri tabanı 2021’de 2,8 milyona ulaştı. Tüm bireysel yatırımcıların %70’inden fazlası Brezilya borsasına dayanıyor. Yılın ilk beş ayında şirket ticaret hacminin 5 milyar dolara yükseldiğini de gördü.

Yeni yatırım turu ayrıca Mercado Bitcoin’in ekibini 2021’in sonuna kadar 700 kişiye çıkarmasını sağlayacak. Böylece düzenleyici onaylara tabi dijital cüzdan sağlayıcı MeuBank’ı da içerecek olan 2TM Group portföyündeki büyümeyi hızlandırmış olacak. Yatırım, şirketin Ocak 2021’de tamamladığı Seri A yatırım turundan 5 ay sonra geldi.

2021’de 2TM Group, Latin Amerika’daki ilk dijital saklama kuruluşu olan Bitrust’ı da düzenleyici onayına tabi olarak piyasaya sürmeyi planlıyor.

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Özellikle SoftBank bu alandaki öncülerden biri olmaya devam ederken Micro Strategy, JP Morgan ve Goldman Sachs gibi kurumlardan da kriptoya yönelik önemli adımların atıldığını görüyoruz.

SoftBank blokzinciri özellikli banka kartını duyurdu