Tokyo merkezli telekomünikasyon şirketi SoftBank, geleneksel banka kartı işlevlerine ek olarak dahili bir blokzinciri cüzdanı içeren yeni bir banka kartı çıkardı.

SoftBank’ın halihazırda ön ödemeli Visa kartları bulunuyordu. Yapılan basın açıklamasına göre yeni ürün SBC Wallet Cards olarak adlandırılıyor. Dahili blokzinciri cüzdanı özelliğiyle gelen bu kartlar müşterilerin bakiyelerine gerçek zamanlı olarak erişmelerini sağlıyor. Ayrıca yeni kart, kullanıcıların belirli bir zaman içinde ödeme yapmalarını ve varlıklarını kullanmalarını sağlayan blok onaylama süresini de ortadan kaldırıyor.

Kullanıcılar SBC Wallet Cards uygulamasındaki bir düğmeye dokunarak fiat ve kripto para arasında geçiş yapabilecekler.

İsmini paylaşılmayan Softbank SBC Proje Lideri konuyla ilgili olarak: “Basit kartlar yapmıyoruz, esnek ve daha hızlı ve ödeme entegrasyonunun geleceğini yaratıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

SoftBank farklı bölgeler arasındaki blokzinciri girişimlerine devam diyor. Şirket, Nisan ayında, Japonyo ve Güney Kore pazarlarına genişlemesini desteklemek için Alman ödeme şirketi Wirecard’a 1 milyar doları aşkın yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı. Kasım ayında ise Meituan-Dianping ve GaoRong gibi Çinli yatırımcılarla birlikte OPay’ın B serisi yatırım turunda yer aldı.

KaynakTheBlock