Küresel kripto para borsası Huobi Group, merkezi olmayan finans (DeFi) alanında araştırma yapmak üzere özel bir araştırma birimi kuruyor ve milyonlarca dolarlık fon oluşturuyor.

Huobi Group yaptığı bir duyuru ile merkezi olmayan finans uygulamaları (DeFi) alanında yeni fonu yönetmek için Huobi DeFi Labs adlı yeni bir iş birimi kurduğunu açıkladı.

Başlangıçta dört personelden oluşan DeFi Labs, DeFi ile ilgili projelerin araştırılması, yatırımı ve kuluçka programları üzerine odaklanacak.

Şirket bu çerçevede liderlik etmesi için eski bankacı olan Sharlyn Wu’yu baş yatırım sorumlusu olarak işe aldı. Wu daha önce, Çin’in en büyük bankalarından biri olan China Merchant Bank International’da (CMBI) blok zinciri yatırım koluna üç yıl liderlik yapmıştı.

Wu’nun dönemi boyunca, CMBI, cüzdan başlatma Bitpie ve halka açık blockchain projesi Nervos dahil olmak üzere çeşitli kripto ve blok zinciri firmalarına yatırım yaptı.

Wu, “Merkeziyetsiz ekonominin gücünü küresel ölçekte serbest bırakmak heyecan verici” açıklamasını yaparken, diğer yandan bu alanda teorik ve teknik düzeyde hala çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu belirtti.

Yeni fon, kripto girişim sermayelerinin DeFi ile ilgili protokollere yatırımlarını artırdığı bir zamanda kuruldu.

İlerleyen günlerde DeFi konusunda daha fazla içerik ve haberler gündemimizi meşgul edecek gibi görünüyor.

KaynakCoindesk