Gelişmekte olan ülkelerdeki birçok topluluk için dijital ödeme platformları ve kripto para birimleri, modern finansal hizmetlere erişimde temel bir gereklilik haline geliyor.

Edinburgh merkezli kripto para birimi girişimi Zumo, gelişmekte olan birçok pazarda plastik kirliliğiyle mücadele etmek için WasteAid ile güçlerini birleştirdi. Zumo, yapılan işbirliğinin küresel olarak yaklaşık iki milyar yetişkinin modern finansal hizmetlere erişmesini sağlamak için blokzinciri teknolojisini kullanma arzusunu destekleyeceğini söylüyor.

Ortaklık sayesinde Zumo kullanıcıları, uygulama aracılığıyla kripto para birimleri ve itibari paralar takas, alım ve ödeme yaparken WasteAid’e otomatik olarak bağışta bulunabilecekler. Toplanan tüm fonlar, WasteAid’in birçok gelişmekte olan ülkedeki topluluklarla pratik ve düşük maliyetli atık yönetimi uzmanlığını paylaşma misyonunu destekleyecek.

WasteAid yöneticilerinden Ceris Tuner-Bailes konuyla ilgili olarak: “Küresel olarak her üç kişiden birinde atık yönetimi hizmeti yok ve atıklarını yakmak ya da boşaltmak zorundalar. Bu da ciddi sağlık sorunlarına yol açmakla birlikte iklim değişikliğini de olumsuz etkiliyor. Zumo ile yapılan bu ortaklık, güvenli ve sürdürülebilir atık yönetiminden en fazla yararlanabilecek toplulukları daha iyi destekleyebileceğimiz anlamına gelecek. Böylece hep beraber küresel atık kirliliğinin kalbindeki sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Gelişmekte olan piyasalar, dijital ödeme platformları için küresel tüketici talebini yönlendiriyor. 2021 yılına kadar dünya çapında nakit dışı işlemlerin yaklaşık yarısını bu pazarların oluşturacağı tahmin ediliyor. Bu pazarlardaki birçok topluluk için dijital ödeme platformları ve kripto para birimleri finansal hizmetlere erişimde temel bir gereklilik.

Zumo gibi çözümlerle dijital platformlar aynı küresel olarak plastik kullanımının azaltılmasına yardımcı olurken aynı zamanda tüketicilerin kişisel finansmanlarını korumalarına da yardımcı oluyor.

Zumo kurucusu Nick Jones’un konuya yönelik ifadeleri şöyle: “Blokzinciri teknolojisi ve atık yönetimi farklı amaçlara sahipmiş gibi görünse de aslında toplulukları güçlendirmek ve küresel olarak insanlar için uzun vadeli sürdürülebilir geçim kaynakları oluşturmak adına ortak bir vizyon paylaşıyorlar. Gelişmiş pazarların WasteAid’in desteklediği topluluklardan, günlük yaşamda dijital ödemelerin kesintisiz kullanılması, modern finansal hizmetlere erişim ve gezegene daha iyi bakmaya kadar öğrenebileceği çok şey var.

BASF plastik geri dönüşümü için blokzinciri kullanacak

KaynakDigit