Farklı blockchain ağları arasında bir köprü gibi çalışarak işlem yapmaya imkan sunan LayerZero, farklı yatırımcılardan toplam 135 milyon dolar büyüklüğünde fon topladı.

Her geçen gün sayısı artan farklı blockchain ağları, farklı problemleri ele alarak farklı dikeylerde çeşitli çözümler sunuyorlar. Bu ağların bazıları popülerleşirken, bazıları ise hizmet sundukları dikeyde özelleşerek belirli bir kesime hitap ediyor. Bu ağlar arasında doğrudan bir bağlantı bulunmuyor ancak özel protokoller ile ağlar arasında varlık transferi yapılması veya ilişkili işlemlerin gerçekleşmesi mümkün olabiliyor.

Blockchain ağları arasında bir varlık transferi ve işlem protokolü olarak tasalanan LayerZero, A+ Serisi yatırım turunda, içlerinde Sequoia Capital, a16z, FTX Ventures gibi çok büyük fonların da yer aldığı yatırımcılardan toplamda 135 milyon dolar fon toplamayı başardı. Gerçekleşen bu yatırım turu ile LayerZero’nun pazar değeri 1 milyar dolara ulaştı.

Protokole yatırım yapan diğer isimler arasında Coinbase Ventures, PayPal Ventures, Tiger Global, Uniswap Labs ve kurucuları arasında Türk yatırımcıların bulunduğu Muhabbit Capital yer aldı.

Ethereum, Avalanche, Polygon, Binance Smart Chain, Fantom, Arbitrum ve Optimism ağlarını destekleyen LayerZero, kullanıcılara bu ağlar arasında geçiş ve işlem yapma fırsatı sunuyor.