Overstock.com’un blokzinciri iştiraki olan Medici Land Governance (MLG) Liberya’nın Monrobia şehrinde blokzinciri kullanan bir arazi yönetimi pilot çalışması başlattı.

MLG, özellikle gelişmekte olan ülkelerde arazi tanıma verimliliğini ve doğruluğunu artırarak ve bunu blokzinciri teknolojisiyle kaydederek arazi mülkiyetini demokratikleştirmeyi amaçlıyor. Şirketin Afrika, Meksika ve diğer bölgelerde arazi tapusu ve idaresi için projeleri de bulunuyor. Örneğin şirket, Zambiya’da hükümetle on yıllık bir iş birliği içinde ve ülkedeki milyonlarca arazi sahibine tapu vermesi bekleniyor.

Liberya’daki deneme başlangıçta 1000 konut arazisine kadar parselin arazi haklarını belgelemeyi amaçlıyor. Test sürecinde bölgenin havadan yüksek çözünürlüklü görüntülerini alınacak ve veri toplanacak. Bu nedenle MLG, bölgenin fotoğraflarını çekmek için Ocak ayından bu yana insansız hava araçları uçuruyor. Ayrıca arazi sahiplerinden bilgi toplamak ve projeyi sakinlere anlatmak için da bir ekip kurdu. Veriler daha sonra MLG tarafından geliştirilen bir arazi yönetim sistemine yüklenecek.

MLG’nin yüksek çözünürlüklü havadan görüntü teknolojisi, mülk sahipliğini ve değerini izlemek için St. Kitts ve Nevis hükümeti tarafından da kullanılıyor.

Blokzinciri teknolojisinin arazi kaydı için kullanılması yeni değil. Birleşmiş Milletler bir süredir Afganistan’daki kentsel şehirler için tapu sicil çözümleri üzerinde çalışıyor.

Medici Land, Wyoming için blokzinciri tabanlı arazi kayıtları geliştirecek

KaynakLedgerInsights