Medici Land Governance (MLG) 2020’de blokzinciri tabanlı bir arazi kaydı ve bilgi platformu geliştirmek için Wyoming, Carbon County ile uzlaşı belgesi imzaladı.

Geçen yıl MLG, Wyoming’in Teton kentinde bir projeyi tamamlamıştı. Böylelikle ABD’de bir blokzinciri platformunda arazi bilgilerini (garanti tapuları, ipotekler, rehin serbest bırakma ve benzeri belgeler dahil) kaydeden ilk ilçe oldu. Teton County’nin başarısı modellendikten sonra MLG, Carbon County arazi kayıtlarını blokzinciri tabanlı kayıt sistemine aktaracak bir yazılım geliştirmek ve uygulamak için ilçe yönetimiyle birlikte çalışacak. Kayıtlar Carbon County’nin mevcut sistemleri için bir arşiv görevi görecek.

Sistem, MLG’nin teknolojilerini, politikalarını ve programlarını, yönetim amacıyla taşınmazla ilgili belirli bilgileri izlemek, kaydetmek ve halka sunmak için kullanacak. Bir kez uygulandığında, müteakip arazi yönetimi işlemlerini ve blokzincirindeki güncellemeleri otomatik olarak yakalayacak ve kaydedecek.

Mevcut Carbon County sisteminde görüntülenmesi için gizlenen başlık bilgileri de blokzinciri tabanlı sistemden gizlenecek, ancak tüm genel kayıtlar Carbon County katipinin ofisinde bulunacak.

Medici Land Governance CEO’su Ali El Husseini konuyla ilgili olarak: “Medici Land Governance, Carbon County’nin gerçek mülk bilgilerinin kaydedilmesi için gerçek bir 21. yüzyıl yöntemini kurumsallaştırma taahhüdünde büyük bir rol oynamaktan mutluluk duymaktadır. Arazi kayıtlarını güvenli bir şekilde izlemek, kaydetmek ve sunmak için ortaklaşa çalıştığımız Carbon County, Wyoming’deki kardeşi (Teton County) gibi, kritik bir koruma katmanı sağlayacak ve herhangi bir mülk işlemindeki mülkiyet sahiplerinin şeffaflığını kolaylaştıracak.” ifadelerini kullandı.

Blokzinciri teknolojisinin sunduğu şeffaflık ve güvenlik nedeniyle devletler, tapu ve arazi kayıtları için bu teknolojiden yararlanmak için istiyor. İzlenebilirlik adına birçok fayda sunan blokzinciri teknolojisi farklı sektörleri dönüştürmeye devam edecek gibi görünüyor.

Avustralya turunçgil ihracatını blokzinciriyle takip edecek

Kaynakunlockbc