Joint Idea ekibi tarafından tasarlanan Life Work Labs, “UNBLOCKED & UNCHAINED” adını verdikleri özel bir eğitim programı sunuyor. Ademi Merkeziyet, Güven, Değer ve Kimlik başlıkları altında gerçekleşecek program deneyime dayalı bir Blockchain laboratuvar serisi olmayı hedefliyor.

Gerek bireyler gerekse işletmeler için tasarlanan programın ana amacı; katılımcıları blokzinciri teknolojisi ile birlikte gerçekleşecek dönüşüme hazır hale getirmek, değişimi kontrol etmelerine yardımcı olmak.

Haftada bir gün ve toplam 4 hafta sürecek program etkileşimli bir içeriğe sahip.

Program tasarlanırken yüzlerce katılımcının cevapladığı bir anket sonuçları dikkate alınmış. Bu anket sonuçlarına göre katılımcıların yarısından fazlası blockchain teknolojisi hakkında bilgi sahibi ve blockchain uygulamaları iş öncelikleri içinde yer alıyor. Katılımcıların yüzde 67’sine göre blockchain operasyonel işleri kökten değiştirmesini, yüzde 61 iş süreçlerini hızlandırmasını ve yüzde 51 maliyetleri düşürmesini bekliyor.

Bu istekli ve vizyoner yaklaşımlara rağmen işletmelerin yüzde 46’sı teknolojiyi araştırma aşamasında ve yüzde 40 çalışmalara başlamamış. Katılımcıların yüzde 82’si ise henüz bir eğitim programına katılmamış. Katılımcıların yarısından fazlası nitelikli bir eğitim programı arayışında ve bir strateji geliştirmek için istekli.

Programın açıklama sayfalarında şu ifadelere yer veriliyor;

Bu programda Blockchain’nin ne olduğunu ve ne olmadığını, birlikte öğrenme ortamında farklı ekiplerin işbirliği yaparak deneyimleyeceği ve öğreneceği bir yöntemle keşfedeceğiz.

Misyonumuz, çok sektörlü ağ iletişimi ve diyalogu teşvik etmek, anlamlı yeni kullanım örnekleri oluşturmak, Türkiye’deki ve ötesindeki işletme düzeyinde Blockchain hakkında yaratıcı ve eleştirel düşünme için proaktif bir temel oluşturmaktır.

Bu program, liderlerin ve şirket yöneticilerinin Blockchain yolculuğuna başlamalarına ve/veya dijital dönüşümün sonraki aşamalarına öncülük etme becerilerini geliştirmeye hazır olmaları için hazırlanmıştır.

Life Works Labs programı, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliği ile TBV Karaköy’de yenilikçi bir öğrenme ve deneyim alanı olarak tasarlanan mekanda gerçekleştirilecektir.

Program hakkında daha fazla detayı bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Programa katılım bedeli 5.000 TL + KDV olarak belirlenmiş. BCTR üyelerine ise %10 indirim imkanı sunuluyor. Aralık ayında başlayacak programa ön kayıt için ilgili sayfa kullanılabilir.