Eğer yüksek maaşlı bir iş istiyorsanız bunun yolu blokzincirinden geçiyor olabilir. LinkedIn, yeni yıl için en çok talep gören zorlu becerilerin bir listesini yayınladı. Listeye blokzinciri liderlik ediyor. 2019’da ise bu listeye girememişti.

LinkedIn’in raporuna göre blokzinciri, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Avustralya’da en çok talep gören beceri olarak listeleniyor. İlk 5’te ise blokzincirini takiben sırasıyla bulut bilişim, analitik akıl yürütme, yapay zeka ve UX tasarımı yer alıyor.

Raporda yer alan ifadeye göre blokzinciri, kripto para birimlerinin gölgesinden çıkarak çeşitli işletme problemleri için bir çözüm haline geldi. Bu, blokzincirini kullanmak için finansal hizmetler arka planınız olması gerekmediği anlamında da geliyor. Birçok farklı sektörde blokzinciri uygulamaları ve kullanımı artıyor. Bu nedenle işe alımcılar, artık blokzincirinin nasıl çalıştığını anlamalı, faydalarını analiz etmeli ve şirketin bu teknolojiyi uygulamak için kimlere ihtiyacı olduğunu tespit etmeliler.

Blokzinciri haricindeki tüm beceriler geçtiğimiz yılın listesinde de yer alıyordu. Blokzincirinin bu sene listeye tepeden girmesi teknolojiye olan ilginin arttığını ve ilerleyen yıllarda da blokzincirinin birçok sektör için önemli bir inovasyon olacağını gösteriyor.

LinkedIn’in talebin belirlenmesine yönelik metodolojisi yüksek ücretli işler için işe alınan kişilere dayanıyor. Beceriler LinkedIn profillerinden çıkarılıyor ve yüksek talep görenler arz ile karşılaştırılıyor.

KaynakLinkedIn