LinkedIn’in verilerine göre 2021 yılında dijital varlıklarla ilgili iş ilanlarının sayısı daha önce görülmemiş bir oranda artış gösterdi.

LinkedIn’in açıklamasına göre “Bitcoin”, “blockchain”, “Ethereum” ve ilgili diğer terimlerle ilişkili gönderiler 2020 ile 2021 arasında yüzde 395 oranında arttı.

Yapılan açıklamada kullanılan ifadeler şöyle: “İş ilanlarının çoğu yazılım ve finans alanındayken, diğer endüstrilerde de kripto yeteneklerine olan talebin arttığını görüyor. Bunlar, muhasebe ve danışmanlık gibi profesyonel hizmetlerin yanı sıra personel ve bilgisayar donanımı sektörlerini içeriyor.

İşe alım talebindeki bu artış geçtiğimiz yıl sektöre yönelik yapılan büyük yatırımlara bağlanıyor. PitchBook’un verilerine göre, dünya genelinde yatırımcılar 2021’de kripto ve blokzinciri girişimlerine 30 milyar dolar yatırım yaptı. Bununla birlikte LinkedIn, Elon Musk gibi yüksek profilli insanların teknolojiyi övmesiyle halkın kriptoya olan ilgisinin patladığını vurguluyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca kripto alanındaki sponsorlukların da hiç olmadığı kadar arttığını görüyoruz. 2021’in en büyük kripto sponsorluk anlaşmalarından birine örnek olarak Crypto.com’un basketbol ve eğlence dünyası için bir mabed olarak kabul edilen Staples Center’ın ismini değiştirmesi gösterebiliriz. Uzun süreli anlaşmanın maliyeti 700 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Staples Center’ın ismi 700 milyon dolarlık anlaşmayla Crypto.com olarak değişiyor

KaynakThe Block