Louis Vuitton, Cartier ve Prada gibi markaların temsilcileri ürünlerini Aura blokzinciri doğrulayarak ile koruyacaklarını açıkladı.

Markalar Aura blokzinciri sayesinde lüks ürünlerin, taklit ürünlerinden korunacağını belirtiyor.

Taklit ürünler pazarın en büyük problemlerinden bir tanesi. Her yıl lüks markaları taklit eden sahte markaların sayısı artıyor. Frontier Economics’e göre 2022’ye kadar pazardaki sahte satışların hacmi 1 trilyon dolara değerine yaklaşacak. Bu rakamların içinde sadece lüks markaların satışları yer almıyor, diğer ürünler de dahil, ancak lüks markalar sahte ürün satışlarından en fazla zararı görenler olarak ön plana çıkıyor.

Aura blokzinciri sayesinde artık her ürün bir sertifika ile gelecek. Ürünlerin kaydı şeffaf olacak, bir Louis Vuitton çantasının veya Cartier mücevherinin her alıcısı, orijinalini aldıklarından emin olacak. Microsoft ve ConsenSys, bu blokzinciri çözümü için altyapının geliştirilmesine yardımcı olacak. Blokzinciri sayesinde sadece satın almak değil, aynı zamanda ikinci el malları satmak ve hatta malları iade etmek daha kolay bir hale gelecek.

Cartier şimdiden iadeleri test ediyor. Test sırasında müşterilerden, kullanılmadıklarını onaylamak için ürünlerin fotoğraflarını çekmeleri istendi. Bu fotoğraflar blokzincirine kaydedildi ve ardından mallar üreticiye gönderilerek para iadesi yapıldı.

Cartier’e göre blokzinciri, her iki tarafın (marka ve müşteri) birbirine yaklaşmasına yardımcı oluyor.

Blokzinciri şeffaf ve verimli tedarik zincirini nasıl sağlayabilir?

KaynakTheCoinShark