adidas Originals, Prada ile kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ve yaratıcılara ait sanat eserlerinin yer alacağı bir NFT işbirliği üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

İki şirket tarafından yapılan yapılan açıklamaya göre proje, Prada’nın fiziksel Re-Nylon koleksiyonundan ilham alan büyük ölçekli bir dijital sanat eseri yaratmak için moda, tasarım ve kripto alanındaki insanları bir araya getirecek.

Proje kapsamında adidas Originals ve Prada, müşterilerini Ethereum uyumlu bir ağ olan Polygon ağındaki NFT projesine, anonimleştirilmiş fotoğraflarla katkıda bulunmaya davet ediyor.

Dijital sanatçı Zach Lieberman, 3000 topluluk kaynaklı basılmış NFT sanat eserini birleştirecek ve bunları tek bir toplu NFT tasarımı olarak derleyecek. Katkıda bulunanlar, kendi NFT kutucukları üzerinde tam mülkiyet haklarını koruyacak. Nihai projede yer alanlar onu ikincil piyasada satma şansına da sahip olacaklar. “adidas for Prada re-source” adı verilen projeye katılım ise tamamen ücretsiz.

Yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak: “Web3 teknolojisinin mümkün kıldığı bu yeni ortak mülkiyet yapısı, kripto sanatları hareketinin özü olan yaratıcı haklarına doğru kültürel bir değişimi temsil ediyor.” ifadeleri kullanılıyor.

Ortaya çıkacak olan nihai NFT, SuperRare’de açık artırmaya çıkarılacak. Açık artırmadan elde edilen gelirin çoğu, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Slow Factory’ye gidecek.

Adidas Originals, Coinbase ile ortaklığını duyurdu

KaynakThe Block