Mastercard kripto para programını genişletmeye başlattı. Ödeme platformu Wirex Mastercard’ın bu kart hizmetinde asil üyeliği bulunan ilk kripto para birimi platformu oldu.

Yapılan basın açıklamasına göre Mastercard’ın hızlandırma programıyla artık kripto ortakları birkaç hafta içinde Mastercard’a dahil olabiliyorlar. Bu ortaklık kapsamında şirketler, Mastercard’ın sunduğu birçok imkandan yararlanabilecek.

Programın katılımcıları, Mastercard’ın tescilli teknolojisini entegre etmek, içgörü ve siber güvenlik hizmetlerinden yararlanmak, yeni müşteriler edinmek, yeni pazarlara ve segmentlere ulaşmak için işletmenin ilgili bölümlerine bağlı olacak.

Mastercard asil üyeliği ise Wirex’in doğrudan tüketicilere yönelik ödeme kartları düzenlemesine olanak tanıyacak ve kullanıcıların günlük hayatta birden fazla itibari ve kripto para birimini anında satın almasını, elinde bulundurmasını ve değiştirmesini sağlayacak. Tüketiciler kripto para birimlerini Mastercard’ın dünya çapında kabul edildiği 54 milyon yerden herhangi birinde anında harcayabileceği geleneksel para birimine dönüştürebilecekler. Aryıca müşteriler, mağazada yapılan her satın alma işlemi sonrasında otomatik olarak yüzde 1,5 bitcoin iadesi yapan Wirex’in Cryptoback ödül programından da yararlanabilecek.

Wirex, Birleşik Krallık’ın Finansal Davranış Otoritesi’nden aldığı e-para lisansı ile dünya çapında bir dijital ödeme platformu ve düzenlenmiş bir kurum. Merkezi Londra’da olan şirketin Singapur, Kiev, Tokyo, Toronto, Dallas ve Atlanta’da ofisleri bulunuyor.

Mastercard’ın kripto para ortaklığı tüketicilerin kripto para birimi ile ödeme yöntemlerini daha fazla benimsemesine yol açabilir. Şirketin dünya çapındaki 54 milyon iş yerinde ödeme noktası olması bu ortaklıklarda kripto şirketleri için büyük bir avantaj sunuyor.

Mastercard’dan sınır ötesi ödemeler için blokzinciri çözümü

KaynakPaypers