Ödeme devi Mastercard, kurumsal blokzinciri firması R3 ile iş birliğine giderek sınır ötesi ödemeler için blokzinciri tabanlı bir çözüm geliştiriyor.

İki şirketin yaptığı ortak açıklamaya göre bu çözüm ilk aşamada Mastercard’ın takas ve hesaplaşma ağının desteklediği küresel ödemeler altyapısını ve bankaları birleştirmeye odaklanacak.

Mastercard’da yeni ödeme platformlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Klein konuyla ilgili olarak: “B2B için yeni ve daha iyi sınır ötesi ödeme çözümü sunarak dünya çapında hesaptan hesaba bağlantıyı geliştirmek Mastercard’ın hedeflerinin merkezi oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

İş birliği kapsamında R3, açık kaynaklı blokzinciri platformu Corda’yı Mastercard’ın ekosistemine bağlayacak. Corda platformu, 300’den fazla küresel finansal hizmeti şirketleri, teknoloji şirketleri, merkez bankası, düzenleyici kurum ve ticaret birliğini içeriyor.

R3 CEO’su David E. Rutter de konuya yönelik: “Corda, bunun gibi kurumsal kullanım durumları için özel olarak tasarlandı. Mastercard’ın işletmelere dünya çapında blokzinciri etkin ödemeleri getirmesi konusunda destek sunmak istiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Geçtiğimiz hafta Mastercard, R3 ve TradeIX tarafından kurulan blokzinciri tabanlı uluslararası ticaret platformu Marco Polo’ya da katıldığını duyurmuştu. Şirket bu hamlesindeki amacını “küresel olarak her ölçekteki işletme için ticaret finansmanına erişimdeki engellerin daha da azaltılması” olarak açıklamıştı.

KaynakTheBlock