Mastercard ve dijital varlık platformu Bakkt, tüccarların ve bankaların tekliflerine kripto para birimi eklemelerine izin vermek için ortaklık kuruyor. İki şirket sadakat ödülleri açısından da sektöre fark yaratmak istiyor.

Mastercard yaptığı açıklamada, tüketicilerin Bakkt tarafından sunulan saklama cüzdanları aracılığıyla dijital varlıkları satın alabileceğini, satabileceğini ve tutabileceğini ve müşterilerin kripto para birimi aracılığıyla sadakat ödüllerini toplayıp harcayabileceğini belirtti.

Ortaklık, kripto para birimi sektörünü geleneksel kredi kartı ödeme endüstrisi ile arasındaki boşluğu doldurmaya bir adım daha yaklaştırıyor. Bakkt Sadakat Ödülleri ve Ödemelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Gordon’a göre şirket genç tüketicilere de hitap ediyor.

Gordon, konuyla ilgili olarak: “Markalar ve tüccarlar daha genç tüketicilere ve onların işlem tercihlerine hitap etmeye çalışırken, bu yeni teklifler artan kripto, ödeme ve ödül esnekliği talebini karşılamak için eşsiz bir fırsat sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Bakkt, bir SPAC anlaşmasının ardından bu ayın başlarında New York Menkul Kıymetler Borsası’nda “BKKT” koduyla işlem görmeye başlamıştı.

Bakkt ve Quiznos Bitcoin ile ödeme testini başlattı

KaynakCoinDesk