Mastercard, blokzinciri cüzdanları ve kripto para birimi firmaları hakkında istihbarat sağlayan Ciphertrace’i satın aldığını açıkladı.

Ciphertrace, hükümetleri, düzenleyicileri ve bankaları müşteri olarak sayar. Şirketin sunduğu araçlar, kripto para birimi istihbaratı, kara para aklamayla mücadele (AML), blokzinciri analitiği, adli tıp ve uyumluluk çözümlerini içerir. Şirketin çözümü bankalar söz konusu olduğunda, dolandırıcılık dahil olmak üzere müşteri faaliyetlerini analiz etmeye yardımcı oluyor.

Mastercard’ın Siber İstihbarat Başkanı Ajay Bhalla satın almayla ilgili olarak: “Dijital varlıklar, ödeme yapma ve ödeme alma gibi günlük eylemlerden dönüşen ekonomilere kadar ticareti yeniden tasavvur etme potansiyeline sahip ve onları daha kapsayıcı, verimli hale getirir. Dijital varlık ekosisteminin hızlı büyümesiyle birlikte, güvenilir ve emniyetli olmasını sağlama ihtiyacı ortaya çıkıyor. Amacımız, tam da bunu yapmak için Mastercard ve CipherTrace’in tamamlayıcı yeteneklerini geliştirmektir.” ifadelerini kullanıyor.

Crunchbase’e göre, Ciphertrace bugüne kadar Mayıs ayında 27 milyon dolarlık bir girişim turu da dahil olmak üzere 45 milyon dolar topladı.

Ciphertrace CEO’su Dave Javens satın almayla ilgili olarak: “Şirketlerimiz ekosistem genelinde güven sağlamak için bu vizyonu paylaşıyor. CipherTrace’in dünya çapındaki erişimini ölçeklendirmek için Mastercard ailesine katılmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mastercard, girişimler için kripto para ve blokzinciri programı başlattı

KaynakLedgerInsights