Mastercard, hızla büyüyen dijital varlıkları, blok inciri ve kripto para birimi şirketlerini desteklemeye adanmış ‘Start Path’ adında yeni bir küresel girişim programını duyurdu.

Mastercard’ın dijital varlık çalışmalarının bir devamı olarak, GK8, Domain Money, Mintable, SupraOracles, STACS, Taurus ve Uphold dahil olmak üzere yedi girişim programa katıldı. Bu girişimler, Mastercard ile birlikte dijital varlık teknolojisi, kişilerin ve kurumların kripto para birimleri ve dijital varlıkları satın almasını, harcamasını ve elinde tutmasını daha güvenli ve kolay hale getirecek.

Programa katılanlar arasında soğuk cüzdandan NFT pazar yerlerine kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren girişimler yer alıyor. Programa katılan dijital varlık ve blokzinciri girişimlerinin kurucuları, varlık tokenizasyonu, veri doğruluğu, dijital güvenlik ve geleneksel ve dijital ekonomi arasında kesintisiz erişim dahil olmak üzere bir dizi sorunlu noktayı ele almayı amaçlıyor.

Her girişim, benzersiz bir endüstri sorununu çözmeye odaklanacak ve program boyunca, çözümlerinin sürekli büyümesini ve gelişimini desteklemek için Mastercard’ın uzmanlığından yararlanacak.

Yeni Dijital Altyapı ve Fintech Başkan Yardımcısı Jess Turner konuyla ilgili olarak: Mastercard, 2015’ten beri dijital para ekosistemi ile ilgilenmektedir. Lider bir teknoloji oyuncusu olarak, dijital varlıklarda kilit bir rol oynayabileceğimize, sektörü şekillendirmeye yardımcı olabileceğimize ve tüketici koruması ve güvenliği sağlayabileceğimize inanıyoruz. Rolümüzün bir kısmı kripto paranın geleceğini şekillendirmek ve bunu ana akım finansal ilkeleri dijital varlık inovasyonlarıyla birleştirerek yapıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Mastercard üye iş yerlerinin kripto ödeme kabul etmesine izin verecek

KaynakMastercard