Dijital varlık saklama sağlayıcısı Bakkt, sandviç zinciri Quiznos ile birlikte Denver’daki bazı satış noktalarındaki müşterilerin ödeme olarak bitcoin kullanmasını sağlayacak bir pilot program başlatıyor.

Şirketler, Quiznos’un yoğun trafiğe sahip Denver havalimanı konumunu içerecek programın Ağustos ortasında başlayacağını söyledi. Bakkt uygulamasını indiren, bitcoin satın alan ve belirli konumlarda bir sonraki yemeklerini ödemek için kullanan Quiznos müşterileri, 15 $ bitcoin ödülü alacaklar.

Bakkt Gelir Baş Sorumlusu Sheela Zemlin, firmanın bu pilot çalışmasının nasıl performans göstereceğini yakından izleyeceğini ve ortaklığı ülke çapındaki Quiznos lokasyonlarına genişletme potansiyeli olduğunu söylüyor.

Bakkt, bitcoin işlemlerini yürütmeyi kolaylaştırmak için 2019’da başlattığı uygulamasına perakende zincirlerini ve diğer işletmeleri alıyor. Bakkt App kullanıcıları, ürün ve hizmetler için bitcoin ile ödeme yapabilir, bitcoin’i sadakat ve ödül puan programları ile birlikte kullanabilir veya bitcoin’i hediye kartlarına ve nakde çevirebilir.

Quiznos’un ana şirketi Rego Restaurant Group’un başkanı Mark Lohmann, Bakkt ile çalışmanın kendileri için oldukça cazip olduğunu, Quiznos’un hızlı ve sorunsuz bir şekilde “bitcoin’i doğrudan satış noktasında kabul etmesine izin vereceğini söyledi. Lohmann konuyla ilgili olarak: “Dijital dönüşüm yolculuğumuza devam ederken alternatif ve kripto para ödeme seçeneklerine yönelik mobil ve bin yıllık tüketici talebine yanıt verirken, müşterilerimize yemek satın almaları için başka bir erişilebilir yol sunmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin, Twitter’ın geleceğinde büyük rol oynayacak

KaynakCoinDesk