Miami belediye başkanı Francis Suarez, şehrin hazine rezervinin bir kısmını Bitcoin’e (BTC) koymayı düşünüyor.

Suarez, FOX Business’a verdiği bir röportajda “Yatırım portföyümüzü çeşitlendirme ve bitcoin yatırımlarımızın belirli bir yüzdesine sahip olma ve bunları elinde tutma olasılığını araştırıyoruz. Bunu geçen yıl yapsaydım,%200 getiri elde ederdim. Yani bir dahi gibi görünürdüm.” ifadelerini kullandı.

Suarez, Miami‘yi ülkedeki “en ileri ve teknolojik şehirlerden biri” yapmak istediğini söylüyor. Bu bağlamda şehir yönetimi, bölgeyi ABD’de kripto işi yapmak için en kolay yer yapan bir düzenleyici çerçeve oluşturmaya çalışıyor. Bu çalışmaların kripto para ve blokzinciri girişimlerini teşvik etmesi bekleniyor.

Suarez, Wyoming, Wisconsin ve New York’taki yasalara baktıklarını, düzenleyici ir ortam oluşturmak için çalıştıklarını ve şu anda teknolojiye muazzam bir ilginin olduğunu belirtiyor. Başkan, kripto ile vergileri ve harçları ödeyebilmek gibi çeşitli yöntemleri araştırdıklarını söylüyor.

Suarez, arzının sınırlı olduğu ve daha yaygın hale geldiği göz önüne alındığında, Bitcoin’in fiyatının yalnızca tek yönde gideceğini düşünüyor. Belediye başkanı ilk olarak şehrin hazine rezervlerini Aralık ayında Bitcoin’e koymakla ilgilendiğini belirtmişti. Geçen hafta Gemini’den Cameron ve Tyler Winklevoss ile bir araya gelen Suarez, misyonunun Miami’yi “gezegendeki en rekabetçi kripto para kenti” yapmak olduğunu söylüyor.

ABD’li düzenleyiciden bankaların blokzinciri ağları kullanmasına onay

KaynakThe Block