Miami, şehirdeki altyapı projelerini veya etkinliklerini finanse etmek için kullanılacak olan MiamiCoin adlı kendi kripto para birimini piyasaya sürüyor.

MiamiCoin’in çıkarılmasındaki ana amaç insanların MiamiCoin satın alarak veya madencilik yaparak Miami’yi desteklenmesi ve fonların şehrin hazinesine yönlendirilmesi.

MiamiCoin piyasaya sürülen ilk CityCoin olacak. CityCoin’ler, insanların token satın alarak şehre yatırım yapmalarını sağlayan bir projedir. Yerel yönetimlerle birlikte çalışır. CityCoins’in web sitesinde yer alan ifadeye göre “MiamiCoin, şehir için sürekli bir kripto gelir akışı sağlarken, aynı zamanda $MIA sahipleri için STX ve BTC getirisi de sağlıyor.

Açıklama şöyle devam ediyor. “MiamiCoin, Magic City’yi desteklemek ve Stacks protokolünden kripto getirisi elde etmek isteyen kişiler tarafından çıkarılabilir veya satın alınabilir. MiamiCoin ayrıca sahiplerine Stacks protokolü aracılığıyla Stack yapmalarına ve getiri elde etmelerine izin vererek fayda sağlar.

Herkes MiamiCoin ya da piyasaya çıktığında diğer CityCoin’ler için madencilik yapabilir. Eğer proje başlar ve onu elinde tutan daha fazla insan tarafından popüler hale gelirse, yatırımcılar MiamiCoin’e sahip olarak pasif bir şekilde Bitcoin kazanabilecekler.

MiamiCoin’in satışıyla e  madencilikle toplanan para, Miami’de gerçekleşecek etkinlik ve projeleri finanse etmek amacıyla kullanılacak.

Miami’nin kripto dostu belediye başkanı Francis Suarez, Miami’yi teknoloji ve kripto girişimleri için gidilecek merkez yapmak istediğini birçok kez söyledi. Hatta Başkan, Çinli Bitcoin madencilerini şehre de davet etmişti. Miami, Haziran ayında iki günlük bir Bitcoin konferansı olan Bitcoin 2021’e ev sahipliği yaptıktan sonra Miami’yi “dünyanın Bitcoin başkenti” olarak adlandırmıştı.

Miami belediye başkanı şehrin rezervini Bitcoin’e yatırmak istiyor

KaynakDecrypt