Rio de Janeiro belediye başkanı Eduardo Paes, şehrin hazine rezervlerinin %1’ini kripto para birimine yatırmayı planlıyor.

Brezilya merkezli yerel kaynakların haberine göre Rio İnovasyon Haftası’nda Miami belediye başkanı Francis Suarez ile birlikte bir panelde konuşan Paes, “Crypto Rio‘yu başlatacağız ve hazinenin %1’ini kripto para birimine yatıracağız.” ifadelerini kullandı.

Paes bununla ilgili bir çalışma grubunun kurulacağını da sözlerine ekledi. Rio de Janeiro’da Bitcoin ile ödeme yapılması durumunda emlak vergilerinde indirim sunulması da planlanıyor.

Kentin finans ve planlama sekreteri Pedro Paulo’nun konuyla ilgili kullandığı ifadeler şöyle: “Bitcoin ile ödeme yapılması durumunda ek indirimli vergi ödeme olasılığını araştırıyoruz. Bitcoin ile yapılan ödemelerde yüzde 10’a kadar yansıyan bir indirim söz konusu olabilir. Hadi bunu yapmak için yasal düzenlemeleri inceleyelim.

Geçtiğimiz yıl da Miami belediye başkanı şehrin hazine rezervlerini bitcoin’e yatırma niyetini açıklamıştı. Ekim ayında Suarez, şehrin fonlarının bir kısmını bitcoin’e yatırmasının “önemli bir öncelik” olduğunu dile getirdi.

Yerel yönetim ve hükümetlerin son zamanlarda kripto paralara karşı ilgisiz kalmadıklarını sıkça görmeye başladık. Geçtiğimiz yıl El Salvador, bilançosunda bitcoin satın alan ilk ülke oldu. Orta Amerika ülkesi şu anda yaklaşık 1.390 bitcoin’e sahip.

Miami kendi kripto para birimini çıkarıyor

KaynakThe Block