Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), kurumsal kullanım için teknoloji eğitim platformu MIT Horizon’ı kullanıma açtı. Abonelik tabanlı servis, yapay zeka, 3D baskı, robotik ve blokzinciri gibi yeni teknolojileri kapsıyor.

Üniversite Horizon’ı gelişen teknolojiler konusunda kaynak eksikliğini gidermek için kurdu. Şirketler en yeni teknolojilere ayak uydurmayı amaçlarken çoğu zaman gerisinde kalıyorlar. Bunun nedeni ise genellikle çalışanları karmaşık kavramlar üzerine eğitmenin pahalı ve zaman alıcı olması.

MIT bu boşluğu Horizon’da bulunan blokzinciri gibi gelişen teknolojilerle ilgili makaleler, videolar ve podcast’lerle doldurmayı umuyor. Üniversite halihazırda öğrenim içeriğinin çoğunu MIT Açık Öğrenim yoluyla halka sunuyor ancak Horizon, üniversitenin ilk kurumsal odaklı hizmeti olarak dikkat çekiyor.

MIT’de açık öğrenimden sorumlu başkan yardımcısı Sanjay Sarma konuyla ilgili olarak: “Teknolojiler çok hızlı ilerliyor ve MIT olarak bugünün işgücünün bu inovasyon hızına ayak uydurabilmesine yardımcı olabilecek öğrenme fırsatları sağlama sorumluluğunu hissediyoruz. MIT Horizon ile ekiplerin kolayca tüketebilecekleri çeşitli biçimlerde daha ayrıntılı öğrenmeyi sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MIT’ın bu platformu kullanıma açtığı duyurusuyla birlikte şimdiden 5 şirke kayıt yaptırdı. Bunlar arasında HP ve Amsted de bulunuyor.