Vietnam Eğitim ve Öğretim Bakanlığı (MOET) 2021 yılında diplomaları blokzinciri teknolojisi aracılığıyla vermek istiyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre MOET, ulusal öğrenci sertifikalarını blokzincirine kaydetmek için Singapur merkezli girişim TomoChain ile iş birliğine gitti. Öğrencilerin diplomaları TomoChain’in tescilli blokzinciri platformuna koyulacak.

”Ulusal Yeterlilik Arşivi” projesinin bir parçası olarak MOET, eğitim birimleri, lise ve yüksek öğrenim kurumları tarafından veriler her türlü diplomayı blokzincirinde depolamayı planlıyor. Yeni sistemin 2021’de yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre  Vietnam’ın yeni blokzinciri tabanlı sertifika çözümü, öğrenci niteliklerinin doğrudan ve kalıcı olarak doğrulanmasına izin verecek şekilde tasarlandı. Yeni sistemin, işe alım ajansları ve İK birimleri tarafından uzun süreli doğrulama süreçlerinin yerini alması bekleniyor.

MOET Bakan Yardımcısı Nguyen Van Phuc konuyla ilgili olarak: ”Diploma ve sertifika yönetimi teknoloji ile çözülmesi gereken bir konu. Bu tüm toplum için önemli ve özellikle diploma yönetim sistemi ve genel olarak eğitim için uygun maliyetlidir.” ifadelerini kullandı.

TomoChain İş Geliştirme Müdürü Kyn Chaturvedi ise girişimin, bir devlet kurumu için ilk defa çözüm sunacağını söyledi. Ayrıca Vietnam hükümetinin herhangi bir blokzinciri şirketiyle ilk kez çalıştığını da belirtmeden geçmedi.

Blokzinciri ve online eğitim güçlü bir kombinasyon oluşturabilir

KaynakFortunez