Kanada Merkez Bankası, CBDC araştırması için MIT ile birlikte çalışacağını duyurdu. 12 aylık proje, MIT Media Lab Dijital Para Birimi Girişimi (DCI) ile birlikte geliştirilecek.

Birlikteliğin odak noktasının farklı teknik yaklaşımları denemek olacağı belirtildi. Ayrıca Kanada Merkez Bankası (BoC) her ne kadar araştırmalarını sürdürse de bir CBDC çıkarıp çıkarmayacakları hakkında henüz karar vermediklerini vurguladı. 12 aylık periyottan sonra BoC, araştırma projesinin bulguları ve sonuçları hakkında bir güncelleme yayımlayacağını açıkladı.

Daha önce BoC, Kanadalıların ABD dolarını daha fazla kullanmaya başlayabileceği endişeleri nedeniyle ABD dijital dolarının piyasaya sürülmesini, Kanada’nın kendi parasını başlatması için olası bir tetikleyici olarak belirtmişti.

Yeni duyuru, merkez bankası destekli dijital para birimlerine yönelik devam eden araştırma ve geliştirme çalışmalarının ortasında geliyor. Geçtiğimiz hafta Biden’ın dijital varlıklarla ilgili  başkanlık emri, ABD Federal Rezervi’nin bir CBDC araştırmasına devam etmesi gerektiğini vurgulamıştı. Bu ayın başlarında da hem Filipinler hem de Brezilya’nın CBDC araştırmalarında ilerleme kaydettikleri de bildirilmişti.

Yeni Zelanda CBDC’ler üzerinde çalışmaya başladı

KaynakThe Block