Blokzinciri girişimi Securitize, bankacılık devi Morgan Stanley ve Blockchain Capital tarafından ortaklaşa yönetilen bir Seri B finansman turunda 48 milyon dolar topladı.

Yatırım, şirketin dijital varlık menkul kıymetlerinin ticareti için tasarlanmış bir pazar yeri olan Securitize Markets’ın planlanan lansmanından önce geldi.

Yatırım turuna katılanlar arasında Ava Labs, IDC Ventures ve Sumitomo Mitsui Trust Bank’ın yanı sıra mevcut yatırımcılar Ripple, Blockchain Ventures ve Borderless Capital de yer aldı.

Securitize CEO’su ve kurucu ortağı Carlos Domingo yatırımla ilgili olarak “Securitize, geçen yıl Seri A turumuzda hem risk sermayesinde hem de büyük Avrupa ve Japon finans kurumlarında inanılmaz ortaklar edindi. Büyük bir ABD yatırım bankası ve Japonya’daki en büyük güven bankasının yanı sıra üst düzey VC’ler tarafından B Serisine katılmaları, dijital varlık menkul kıymetlerinin benimsenmesine duyulan güvenin giderek daha yaygın hale geldiğini gösteriyor.” ifadelerini kulllandı.

Yatırımla birlikte Securitize, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya-Pasifik bölgesinden büyük kurumsal yatırım alan ilk blokzinciri şirketi konumuna geldi.

Yatırımın bir parçası olarak, Morgan Stanley Tactical Value eş başkanı Pedro Teixeira da Securitize’ın yönetim kuruluna katılacak.

Teixeira konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri endüstrisindeki ilk yatırımımız, önde gelen dijital varlık menkul kıymetleri firması Securitize’dır. Eğrinin ilerisinde olan işletmelere ve varlık sınıflarına uzun vadeli yatırımlar yapıyoruz. Securitize’a yaptığımız yatırım, dijital varlık menkul kıymetlerinin büyümesine ve benimsenmesine inandığımızın bir işaretidir.” açıklamalarında bulundu.

WEF, DLT ve dijital varlıklara yönelik yeni bir rapor yayımladı

KaynakFinTech Futures