CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley, varlık yönetimi müşterileri için Bitcoin fonu sunan ilk ABD’li büyük banka olacak.

4 trilyon dolarlık müşteri varlıkları ile varlık yönetiminde dev bir yatırım bankası olan Morgan Stanley, mali danışmanlarına Bitcoin sahipliği sağlayan 3 fona erişim başlattığını söyledi.

Bankanın bu hamlesi, Bitcoin‘in bir varlık sınıfı olarak kabul edilmesi adına önemli bir hamle olarak görülüyor. Bitcoin’in son dönemlerdeli rallisi, Wall Street şirketlerini yeni oluşan varlık sınıfına dahil olmayı düşünmeleri için baskı altına almıştı.

Şimdilik banka yalnızca varlıklı müşterilerinin bu değişken varlığa erişmesine izin veriyor. Morgan Stanley bunun, şirketin elinde bulunan varlıklarında en az 2 milyon dolarlık varlığa sahip “agresif risk toleransı” olan kişiler için uygun olduğunu düşünüyor.

Yatırım firmalarının yeni varlık sınıfıyla oynamaya hak kazanması için bankada en az 5 milyon dolara ihtiyacı var. Ayrıca hesapların en az 6 aylık olması gerekiyor.

Morgan Stanley, aracılık hesapları ve hak kazanmak için yeterli varlığa sahip ABD’li akredite yatırımcılar için bile Bitcoin yatırımlarını toplam net değerlerinin %2,5′ine kadar sınırlıyor.

Goldman Sachs, JPMorgan Chase ve Bank of America’nın varlık yönetimi bölümleri şu anda danışmanlarının doğrudan bitcoin yatırımları sunmasına izin vermiyor. Ancak Morgan Stanley’in bu hamlesi ilerleyen dönemlerde diğer köklü bankaları da harekete geçirebilir.

Bitcoin firması NYDIG, 200 milyon dolar değerinde yatırım aldı

KaynakCNBC