Nasdaq CEO’su Adena Friedman geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Nasdaq’ın, ticari ve düzenleyici kaygıların gerekçe göstererek artık bir kripto saklama hizmeti planlarını takip etmediğini söyledi.

Friedman konuyla ilgili olarak, “Bu çeyrekte, ABD’deki değişen iş ve düzenleyici ortamı göz önünde bulundurarak, ABD dijital varlık saklama işimizi ve lisansı almak için ilgili çabalarımızı durdurma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Borsa operatörü, müşterilerine saklama hizmetleri sunmaya başlamak için Haziran ayı sonuna kadar New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan onay bekliyordu. Nasdaq, geçtiğimiz Temmuz ayında Three Arrows’un çöküşünün ardından bu alana girme niyetini açıklamış ve kripto piyasasındaki düşüşe rağmen ilerleme kaydetmişti.

ETF cephesindeki gelişmeler

Friedman bu kararın ardından şirketin, Nasdaq’ı daha geniş küresel endüstri için lider bir dijital varlık yazılım çözümleri sağlayıcısı olarak konumlandırmak adına teknoloji geliştirmeye devam edeceklerini söylüyor.

Nasdaq, şu anda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan onay bekleyen bir spot bitcoin ETF’si için BlackRock ile ortaklık kurmuştu. SEC, daha önce dolandırıcılık ve manipülasyon endişelerini gerekçe göstererek böyle bir ürüne henüz yeşil ışık yakmış değil.

Friedman sözlerini şöyle devam etti: “Daha geniş anlamda, dijital varlıklar ekosisteminin gelişimini, düzenleyicilerle süregelen ilişkilerimiz, ticaret yaşam döngüsü boyunca kapsamlı teknoloji çözümleri sunmamız ve borsada işlem gören ürünleri desteklemek için potansiyel ETF ihraççılarıyla kurduğumuz ortaklıklar gibi çeşitli yollarla desteklemeye kararlıyız.

Nasdaq’ta kripto saklama hizmetleri için nihai tarih yaklaşıyor