Almanya Federal Mali Denetleme Kurumu ya da diğer adıyla BaFin, bu hafta başında yaptığı açıklamada, kripto borsası Coinbase’e ülkede kripto saklama işini yürütmesi için yeşil ışık yaktığını duyurdu.

BaFin’e göre bu, Coinbase’in Alman varlığını, Almanya’da kripto saklama hizmetleri sağlamaya yetkili ilk şirket yapacak.

Pazartesi günü yayımlanan açıklamaya göre bu yeni bir iş modeli olduğu için BaFin, kripto saklama işiyle ilgili her türlü sorunu denetleyecek disiplinler arası, bölümler arası bir ekip oluşturdu.

Geçtiğimiz yıl Alman düzenleyiciler, şirketlerin kripto saklama hizmetleri sunmasına izin veren, ancak önce BaFin’den onay alınmasını gerektiren bir yasa çıkarmıştı.

Coinbase Almanya’ya verilen bu onay, BaFin’in kripto borsası Binance’in hisse senedi token’ları teklifi hakkında bir uyarı yayınlamasından iki ay sonra geldi. Düzenleyici kurum, Binance’in uyarıyı kaldırma talebini reddetti. Ayrıca Alman yasalarına göre menkul kıymetler ve tokenize edilmiş hisse senetleri gibi diğer “yatırım ürünlerinin” onay olmadan satılamayacağını da belirtti.

Coinbase kripto para destekli banka kartını duyurdu

KaynakThe Block