Cardano kurucusu Charles Haskinson, New Balance’ın ürünlerinin doğrulanmasına yardımcı olması için Cardano blokzincirini kullanacağını açıkladı.

Crypto Breifing’in haberine göre blokzincir mühendislik girişimi IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Amerikan ayakkabı markası New Balance’ın, Cardano blokzincirini müşterilerin çeşitli ürünlerin kökenini doğrulamasını sağlamak için kullanacağını duyurdu.

Cardano ve New Balance, programı dünya çapında başlatmayı planlıyor.

Hoskinson bu ortaklık anlaşmasını Cardona platformunun 2. yıl dönümünde düzenlenen Cardona Zirvesi’nde açıkladı.

Halihazırda birçok firma blokzincir teknolojisini çeşitli amaçlar doğrultusunda tedarik zincirlerine entegre etmeyi deniyorlar. Örnek verecek olursak; geçtiğimiz günlerde Walmart blokzinciri teknolojisini kullanarak gıda takibini sağlayacağı bir platform duyurmuştu. Kurumsal blokzinciri platformu VeChain de Avustralya merkezli şarap üreticisi Penfolds ile birlikte blokzincir tabanlı şarap şişeleri için şarap izlenebilirlik platformu girişimini başlatmıştı. Son olarak da Carrefour, çiftçilerin tarlalarından mağaza raflarına kadar, müşterilerin tüm tedarik zinciri boyunca ürünler izleyebileceği blokzinciri ile güçlendirilmiş çözümünü sunmuştu.

New Balance da tüm bu kullanım senaryolarına bunlara benzer bir şekilde blokzincir teknolojisini tedarik zincirine entegre ederek ürünlerin orijinalliğinden emin olmak istiyor. Böylelikle müşteriler dünyaca ünlü markanın ürünlerini satın alırken güvenirliliğinden emin olacak.