ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin kampanya kolu olan Ulusal Cumhuriyetçi Kongre Komitesi (NRCC), kripto para birimindeki bağışları kabul etmeye hazırlanıyor.

Axios’un haberine göre NRCC bu girişim için kripto ödeme işlemcisi BitPay ile ortaklık kurdu. Bu da kripto bağışlarının NRCC hesabına yatırılmadan önce BitPay tarafından ABD dolarına dönüştürüleceği anlamına geliyor.

NRCC, kripto bağışlarını kabul eden ilk ulusal parti komitesi olurken, geçmişte birkaç federal siyasi aday da kripto bağışlarını kabul etmişti.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi ve NRCC başkanı Tom Emmer konuyla ilgili olarak: “Nancy Pelosi’nin sosyalist gündemini durdurma ve Meclis çoğunluğunu geri alma misyonumuzu ilerletmek için mümkün olan her yolu takip etmeye odaklandık ve bu yenilikçi teknoloji, Cumhuriyetçilere başarılı olmak için ihtiyaç duyduğumuz kaynakları sağlamaya yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Emmer aynı zamanda Kongre Blokzinciri Grubu’nun eş başkanı ve Meclis Finansal Hizmetler Komitesi’nin de bir üyesi. Kendisi bu ayın başlarında IRS’den hayır kurumlarına kripto bağışlarıyla ilgili düzenlemeleri kolaylaştırmasını istedi.

ABD Kongresi’nde oylama için blokzinciri kullanılabilir

KaynakThe Block