Devam eden Covid-19 salgını insan hayatını derinden etkiliyor. Hükümetler ve politika yapıcılar da bu nedenle işlerini sürdürmekte zorlanıyorlar. ABD Senatosu da bu bağlamda meclisin uzaktan çalışmasını sağlamak için blokzinciri ve diğer çözümlerin kullanımını tartışmaya açtı.

Senato ve Temsilciler Meclisi’nden ABD Kongresi yazma, müzakere ve mevzuat geçişinden sorumlu. Şimdiye kadar, Kongre bu işlevleri yerine getirmek için fiziksel olarak bir araya geliyordu. Ancak mevcut kriz nedeniyle iki yasama organının da düzgün işlemesi için alternatif çözümler talep ediliyor. Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili yapılan toplantıda tartışılan birkaç çözüm arasında blokzinciri tabanlı uzaktan oylama da vardı.

Değiştirilemez bir kayıt defteri olarak tanımlayabileceğimiz blokzinciri, bir oyu güvenli bir şekilde iletmek ve kimden geldiğini doğrulamak için araçlar sağlayabilir. ABD blokzinciri tabanlı oylama sistemlerine yabancı bir ülke değil. Daha önce ülkenin bazı bölgelerindeki seçimler için blokzinciri tabanlı oylama kullanılmıştı. Teknolojinin büyük hacimli seçimlerde kullanılması için henüz erken olduğu düşünülse de senatörlerin ve temsilcilerin uzaktan oy kullanması adına son derece verimli olabilir.

Blokzinciri tabanlı oylama sistemlerindeki endişelerden birisi gizlilik, ancak kamuya açık Senato oyları için böyle bir durum söz konusu olmayacak. Dolayısıyla bu sistemin kullanılmasında gizliliğin bir engel teşkil etmeyeceğini söylemek mümkün.

ABD Kongresi uygun bulunması halinde blokzinciri teknolojisi tabanlı oylama sistemini devreye sokup çalışmalarına devam etmek istiyor.

KaynakLedgerInsights