Şanghay’daki bir InterContinental otel şubesi klimalar, havuzlar ve ortak alanlar gibi önemli bölgelerin temizlik kayıtlarını blokzincirinde saklayacak.

IHG’nin açıklamasına göre otel zinciri bunun için VeChain ve üçüncü parti akreditasyon firması DNV GL ile anlaştı. Konuşlandırılacak yeni teknoloji sayesinde konuklar o bölgenin en son ne zaman temizlendiğini kontrol etmek için otel geneline yerleştirilen QR kodlarını tarayabilecekler.

VeChain kurucu ortağı Yang Lu’nun konuya yönelik açıklamaları şu şekilde: “COVID-19 sonrası müşterilerin yaşamın her alanındaki güven arzusu oldukça önemli. Blokzinciri teknolojisi farklı katılımcılar arasında çok taraflı işbirliği ve karşılıklı güven için önemli bir garanti olacak.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor. Ancak söz konusu yeni normalde temizlik ve sosyal mesafe hayatımızın bir parçası olacak. Salgının ilk kez ortaya çıktığı Çin’de de oteller bu konuya yönelik önlemlerini artırıyorlar.

iResearch Counsulting Group’un yaptığı bir araştırmaya göre COVID-19 döneminde en kötü etkilenen sektörlerden birisi de konaklama oldu. Dolayısıyla bu sektörün toparlaması için hükümetler ve kurumlar ellerinden geleni yapıyorlar. Görünen o ki blokzinciri teknolojisi de bu normalleşme sürecinin önemli bir parçası olacak.

Müşterilerin konakladığı otellerdeki bölgelerin temizlenip temizlenmediğini blokzinciri aracılığıyla gerçek zamanlı olarak takip edebilmesi salgın sonrası otellerdeki temizliğin güvenliğin sağlanması adına oldukça kritik bir rol oynayacak gibi görünüyor.

BCTR Online Etkinlik: “Sağlık Teknolojilerinde Blockchain’in Yeri”

KaynakDecrypt