PayPal yeni kurulan Blokzinciri Araştırma Grubu için kıdemli blokzinciri mühendisleri arıyor. Ödeme şirketi, açtığı yeni iş ilanlarıyla blokzinciri çalışmalarına hız vermek istiyor.

PayPal’in San Jose’deki merkezi için açılan iş ilanında, kıdemli blokzinciri mühendisinden kavram kanıtlama ve pilot çalışmaları geliştirmesi, yeni fikirleri üst yönetime sunması ve mevcut blokzinciri projelerine deneyimini yansıtması bekleniyor.

PayPal’ın Strateji ve Teknoloji Geliştirme ekibinin bir parçası olarak kurduğu Blokzinciri Araştırma Grubu‘nun hedefi blokzinciri teknolojilerinin yakın gelecekteki durumu, göreceli avantajları ve PayPal’ın temel işlerine uygulanabilirlikleri araştırmak. PayPal her 3-6 ayda bir proje hedeflerini değerlendirecek ve blokzinciri teknolojisini kullanılmasına gerek olmadığına karar verildiği takdirde projeyi iptal edecek.

PayPal’in Blokzinciri Araştırma Grubu’nda çalışması için iş ilanları açmasının sebebi yakın zamanda ortaya çıkan kripto para dedikodusunu da destekliyor. FinTech İstanbul’un haberine göre PayPal, 300 milyondan fazla müşterisi için kripto para birimi alım/satım hizmeti sunacak. Halihazırda kripto borsalarıyla çalışan şirketin bu hedefi, kendi içindeki blokzinciri çalışmalarını hızlandırmayı gerek kılmış olabilir. Henüz PayPal tarafından bu konuya yönelik resmi bir açıklama gelmese de blokzinciri teknolojisinin şirketin kısa ve uzun vadeli hedefleri arasında yer alacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

PayPal finansal suçlarla mücadele için blokzinciri uzmanı arıyor

KaynakDecrypt