Ödemeler sektörünün önemli oyuncularından olan PayPal, mali suçların önlenmesinde teknoloji için kullanım durumlarının belirlenmesine yardımcı olacak bir blokzinciri uzmanı arıyor. 

Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru yayınlanan bir iş ilanına göre firma kara para aklama ve blokzinciri stratejisinden sorumlu olacak bir direktör arıyor. İlanda “PayPal’ın New York City ofisinde çalışacak yeni personel mali suçlar risk yönetimine yönelik blokzinciri kullanım örneklerini değerlendirmek, kara para aklama soruşturma faaliyetlerini ve bu alanda ortaya çıkan eğilimleri denetlemekle sorumlu olacak.” ifadeleri yer alıyor.

Yeni direktör ayrıca PayPal’ın blokzinciri ile alakalı portföyündeki şirketlerle ilgili riskleri değerlendirecek. Başarılı adayın, en az 10 yıllık tecrübeye sahip bir uyumluluk uzmanı olması gerekiyor.

PayPal daha önce de blokzinciri tabanlı uyumluluk girişimlerine ilgi duyduğunu ifade etmişti. Geçtiğimiz Nisan ayında, hassas verileri yönetmek için dağıtık defter teknolojisini kullanan bir girişim olan Cambridge Blockchain’e yatırım yapmıştı. Şirket sözcüsünün CoinDesk’e yaptığı açıklamaya göre PayPal, Cambridge Blockchain’e yatırım yaptı çünkü finansal hizmetler şirketlerine fayda sağlayabileceğine inandıkları bir şekilde dijital kimlik için blokzinciri kullanıyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında ise kripto bankacılığı uyum girişimi Initialized Capital’in yatırım tutuna katılmıştı. PayPal Libra Derneği’nin erkenci üyelerinden biriydi ancak daha sonra desteğini Facebook’un kripto girişiminden çekti.

Blokzinciri araştırmalarında da aktif bir şekilde çalışmalarını sürdüren şirket, geçtiğimiz yıl kripto – fidye yazılımlarını tespit eden ve hasarını hafifleten bir araç için patent kazanmıştı. Şirket ayrıca kripto ödemelerini daha hızlı hale getirmenin yollarını da arıyor.

PayPal blockchain teknolojisine yönelik ilk yatırımını yaptı

KaynakCoinDesk