PayPal’ın sahip olduğu mobil ödeme birimi Venmo, yeni bir kripto para iadesi aracı başlattı.

Yapılan açıklamaya göre Venmo kredi kartı kullanıcıları, satın alımlarından kazanılan nakit ödüllerini (cashback) kullanarak otomatik olarak kripto para birimi satın alabilecekler. Yeni özellik kullanıcılara bir nevi işlem ücreti ödemeden kripto elde etme yöntemi de sunmuş oluyor.

Venmo’nun Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Darrell Esch, aracın ödeme uygulaması kullanıcıları için kripto dünyasını keşfetmeye başlamak için yeni bir yol sunduğunu söyledi.

Venmo, Nisan ayında kripto ticareti işlevini kullanıma sunmaya başlamıştı. Özellik, müşterilere farklı kripto para birimleri satın alma ve satma, piyasa verilerini görüntüleme ve eğitim içeriğine erişme seçeneği verdi. Şu anda uygulama aracılığıyla bitcoin, ether, bitcoin cash ve litecoin olmak üzere 4 kripto para birimi alınıp satılabiliyor.

PayPal bugün dünya çapında 400 milyondan fazla müşteriye hizmet sunuyor. 23 yıllık şirket, kripto alanındaki gelişmeleri de yakından takip ediyor. Son dönemlerde kripto para birimlerine yönelik yaptığı hamlelerle dikkat çeken ödeme devi, Venmo’yu da bu alanda kullanmaya başladı.

PayPal kripto alanında kaydettiği ilerlemeden memnun

KaynakThe Block